Motor Rijlessen

In 1 keer slagen voor je motorrijbewijs?

De vrijheid die voelt tijdens het rijden van een motor is fantastisch! En daarnaast is het natuurlijk gewoon supergaaf om je motorrijbewijs te hebben.

Natuurlijk komen er bij een motorrijbewijs andere regels kijken dan bij bijvoorbeeld een schakel auto rijbewijs. Een motor heeft zoals je weet maar twee wielen om maar een voorbeeld te noemen en daarvoor heb je een speciale rijopleiding nodig.

Heb jij al een autorijbewijs? Dan kun je gelijk beginnen met het volgen van rijlessen. Heb je nog geen rijbewijs? Dan zul je eerst theorie-examen moeten doen om te kunnen lessen.

Indien je jonger dan 20 jaar bent, zul je eerst moeten rijden op een lichte motor (A1). Daar mag je als je 17 bent al theorie-examen voor doen. Vanaf je 18e mag je officieel praktijkexamen doen voor je A1 motorrijbewijs.

Zodra je 2 jaar ervaring hebt opgedaan met je A1 rijbewijs, kun je opgaan voor een rijbewijs voor middelzware motor. Het zogeheten A2 rijbewijs. Om die te halen hoef je alleen nog maar een praktijkexamen verkeersdeelneming te doen.

Het echte werk kun je aan beginnen als je minimaal 2 jaar in het bezit bent van een A2 rijbewijs. En met het echte werk bedoelen we een motor met onbeperkt vermogen. Het rijbewijs hiervoor wordt ook wel het A rijbewijs genoemd. Hierbij geldt hetzelfde als bij het eerder genoemde A2 rijbewijs. Je hoeft namelijk alleen maar een praktijkexamen verkeersdeelneming af te leggen.

Wil je meer informatie over het halen van je motorrijbewijs? Neem dan contact met ons op of vul het aanmeldformulier in zodat wij contact met jou op kunnen nemen. De tarieven kun je terugvinden op onze Tarieven pagina.
De Goedkoopste Autorijschool geeft lessen in heel Rotterdam en omstreken.

Tot snel!

Benieuwd hoe een examen van je motorrijbewijs gaat? Bekijk hieronder het filmpje van het CBR.